גוזלמה סלק חרוך
לחם מחבת תורכי שמקבל טעמים של חורף ואדמה בזכות מלית סלקים וקולרבי, הנצלים באדי חליטת ארל גריי ושיבא
רכיבים
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס יוגורט כבשים %5.4 שומן
- 1/2 כפית מלח
למילוי
- 2 סלקים גדולים על קליפתם שטופים היטב
- 2 קולורבי קטנים קלופים
- 1/2 כוס חליטת תה ארל גריי + ענף שיבא
- 1 כפית דבש
- 3 כפות שקדים טחונים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
-
1מכינים את הבצקמערבבים קמח, יוגורט ומלח ומעבדים לבצק אחיד, חלק ונעים לעבודה. אם הבצק רטוב מדי אפשר להוסיף קמח, ואם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף מעט חלב. מניחים בקערה, מכסים ומצננים במקרר שעתיים.
-
2בינתיים מכינים את המליתמחממים תנור ל־250 מעלות. מניחים בתבנית סלקים וקולורבי ויוצקים מעליהם חליטת ארל גריי ושיבא. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מעבירים לתנור וצולים במשך שעה. מוציאים את הקולורבי, מסירים את רדיד האלומיניום ומחזירים את הסלקים לתנור לחצי שעה נוספת. מצננים וקולפים.
-
3קוצצים דק סלקים וקולורבי ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.
-
4מרכיבים וקוליםמחלקים את הבצק ל־5 כדורים. מרדדים בסבלנות כל כדור על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 3 מ"מ. מורחים חצי מכל עיגול בשכבת מלית דקה וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים היטב.
-
5מלהיטים מחבת ברזל כבדה. מברישים בתערובת של חמאה ושמן זית ומניחים מאפה אחד. מזהיבים כדקה, מברישים את החלק העליון בתערובת החמאה־שמן והופכים, מטגנים חצי דקה והופכים שוב. הופכים כל חצי דקה פעמיים נוספות או עד שהבצק זהוב ופריך משני הצדדים. מטגנים כך את כל המאפים ומשמנים את המחבת בתערובת בין מאפה למאפה. מגישים חם לצד יוגורט מתובל במעט אריסה.