טראפלס שוקולד וארל גריי עם פקאנים
רכיבים
- 300 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1 שקיק תה "ארל גריי" של ויסוצקי
- 150 גרם פקאנים מסוכרים או טבעיים
- קקאו לעיטוף הטראפלס
אופן ההכנה
-
1אם משתמשים בפקאנים טבעיים קולים אותם עד הזהבה קלה וריח טוב. מצננים וקוצצים גס. אם משתמשים בפקאנים מסוכרים רק קוצצים גס. ממש רק לרבעים בערך.
-
2שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
-
3שופכים אל תוך קלחת את השמנת ואת שקיק התה ומביאים לסף רתיחה.
-
4מוציאים את שקיק התה ומוזגים את השמנת הרותחת לקערה עם השוקולד.
-
5ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
-
6מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
-
7מעבירים את הגנאש עם הפקאנים לתבנית מרובעת 20 על 20 שבתחתיתה נייר אפייה.
-
8מעבירים למקרר למשך הלילה.
-
9כשהגאנש יציב מאוד מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה עם קקאו. אפשר לעשות את זה עם מסננת ואז בכלל לא מתלכלכים.