טראפלס שוקולד וארל גריי עם פקאנים

רכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 שקיק תה "ארל גריי" של ויסוצקי
  • 150 גרם פקאנים מסוכרים או טבעיים
  • קקאו לעיטוף הטראפלס

אופן ההכנה

  • 1
    אם משתמשים בפקאנים טבעיים קולים אותם עד הזהבה קלה וריח טוב. מצננים וקוצצים גס. אם משתמשים בפקאנים מסוכרים רק קוצצים גס. ממש רק לרבעים בערך.
  • 2
    שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  • 3
    שופכים אל תוך קלחת את השמנת ואת שקיק התה ומביאים לסף רתיחה.
  • 4
    מוציאים את שקיק התה ומוזגים את השמנת הרותחת לקערה עם השוקולד.
  • 5
    ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
  • 6
    מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
  • 7
    מעבירים את הגנאש עם הפקאנים לתבנית מרובעת 20 על 20 שבתחתיתה נייר אפייה.
  • 8
    מעבירים למקרר למשך הלילה.
  • 9
    כשהגאנש יציב מאוד מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה עם קקאו. אפשר לעשות את זה עם מסננת ואז בכלל לא מתלכלכים.