צ'אי ורדים לצד עוגיות צ'אי של אפרת ליכשטנשטט

רכיבים

למשקה
  • 1 תיון' צאי ורדים מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי
  • שוקולד לבן
  • ממרח קרמל
  • חלב חם מוקצף
לעוגיות
  • 200 גרם חמאה רכה, אך לא נוזלית
  • ⅓ כפית מלח
  • 180 גרם סוכר (1 כוס מינוס 1 כף)
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ⅔2 כוסות (370 גרם) קמח
  • 1 תוכן של תיון צ׳אי ורדים ויסוצקי
קישוט וציפוי
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים דק דק
  • חופן עלי ורדים קצוצים דק דק
  • 1 תיון צ׳אי ורדים ויסוצקי
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה 32-38%
  • 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1
    אופן הכנת המשקה
    מזלפים על דפנות הכוס שוקולד לבן וממרח קרמל, מוסיפים לכוס תיון צ'אי ורדים ומוזגים חצי כוס מים רותחים, מוסיפים חצי כוס חלב חם מוקצף, מערבבים ומגישים.
  • 2
    הוראות הכנת העוגיות
    מערבבים בקערה גדולה בעזרת כף עץ – חמאה, מלח וסוכר לקרם חלק.
  • 3
    מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים היטב בין חלמון לחלמון.
  • 4
    מוסיפים את הוניל ומערבבים.
  • 5
    מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים את הקמח. פותחים את התיון ומוסיפים את תכולתו.
  • 6
    מערבבים, בהתחלה עם הכף עץ ואח״כ בעזרת הידיים לבצק חלק ואחיד. אם הבצק נדבק לכם לידיים אפשר להוסיף כף-שתיים של קמח.
  • 7
    כשהבצק אחיד ולא דביק מחלקים אותו לשני חלקים ועוטפים חצי בניילון נצמד ושמים במקרר. את החצי השני מועכים מעט למלבן ומניחים בין 2 ניירות אפייה. מרדדים ליריעה בעובי 5-7 מ״מ. מסירים את הנייר העליון וקורצים לצורות הרצויות. אוספים את שאריות הבצק, לשים מעט ומרדדים שוב. אם הבצק דביק מצננים מעט במקרר. ליצירת פתח כדי שהעוגיה ״תשב״ על הכוס חותכים בעזרת סכין מלבן ארוך ברוחב 4 מ״מ.
  • 8
    מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (השתמשו באלו שעכשיו רידדתם איתם) ברווחים קטנים. מצננים במקרר 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות לא טורבו. מעבירים את התבנית מהמקרר לתנור החם. אופים 8-12 דקות, עם השגחה. העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים. לא מרימים את העוגיות מהתבנית לפני שהן קרות.
  • 9
    קישוט וציפוי
    (כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב ולכן חשוב שהפיסטוקים והוורדים יהיו כבר קצוצים). בקלחת קטנה מחממים את השמנת. כשהיא כמעט רותחת מכבים את האש ושמים בה את התיון. משהים 3 דקות ואז סוחטים היטב את התיון ונפטרים ממנו. בקערה קטנה שמים אבקת הסוכר ומוסיפים כף מהשמנת-צ׳אי. טורפים עם מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי נוזלי אך לא נוזלי מדי. הוסיפו עוד שמנת רק כמה טיפות בכל פעם וערבבו היטב בין לבין. בעזרת כפית מקשטים את העוגה בזיגוג ומיד מניחים את קליפות הלימון. מפזרים פיסטוקים קצוצים ועלי ורדים.